Dag 20 - Först arg, sen glad.

Den senaste veckan har jag fuskat en del. Fick världens, och då menar jag verkligen VÄRLDENS raseriutbrott på hushållet här i onsdags och det hela fortgick genom att jag kastade köksredskap in i väggen så de gick mitt itu, stod och lagade mat samtidigt men bestämde mig för att hälla ut det över hela köket och kastade sallad på golvet samtidigt som jag skrek arga fraser och grät. Jag var verkligen pissed off, och tänkte att jag skiter fan i den här dieten, för att komma hem till den här svinstian där folk inte gör någonting för att det ska bli bättre, tar för mycket av min energi. Jag var så jävla arg. Så jag tog en kexchoklad. Hade tänkt ta en halv, men det blev en hel. Efter den åkte jag och handlade med Nalle och Emil och då köpte jag två paket "Choco Fingers". Ett gick åt av enbart mig den onsdagkvällen. Det andra gick åt, av enbart mig, torsdagkvällen. Fredagen gick bra, fuskade nog ingenting. Cyklade även hela fredagen i säkert sammanlagt 2 timmar, men i lördags (igår) skulle jag jobba på Concilia från 14-18 och på hotellet 18-21:30. Hur gick det till tänker ni? Ja, jag fick hoppa över rasten på concilia för att istället sluta tidigare och cykla bort till hotellet. Just det, jag cyklade då med :) Emil, som var den man som skulle laga lunch och kvällsmat i lördags, gick inte upp förrän jag väckte honom vid halv ett, och jag skulle cykla till concilia halv två... Han visste att jag behövde ha lunch innan och även ha med mig kvällsmat till hotellet sen, men nej då, det hanns inte med. Lunchen hann han med och den åt jag, men på hotellet åt jag inte riktigt vad jag skulle.... Blev fläskfilé i champinjon-grejs och sån riktigt god restaurang-bearnaise till det. Efterrätt blev det med och den bestod av chokladmousse som frukostvärdinnan hade misslyckats med, så den smakade typ kladdkakesmet. MUMS!! Blev alltså en skål med sånt och lite grädde. Inte helt okej. Däremot vägde jag mig i morse och då vägde jag 62,5 så jag har ju i så fall gått ner från 63,2 till 62,5. Vägde mig även på eftermiddagen/kvällen och då låg jag på ca 64,5 så det kan ju stå vad som helst imorgon eftersom det blev lite popcorn nu vid den här tiden (22:00). Jag har kommit fram till att jag inte bryr mig så hemskt mycket om hur fort jag går ner i vikt, utan jag vill hellre kunna unna mig lite under tiden och låta det ta 4 veckor extra, än att leva efter det stenhårt. Även om jag äter 4 kexchoklad i veckan så åt jag ju säkert tre gånger mer sån skit förut, så allt är ju en förbättring. Plus att jag gett bort busskortet så nu cyklas det överallt.



Tillbaka till onsdagens raseriutbrott! Det resulterade i att Nalle och jag bestämde oss för att prata med Emil om att inte bo ihop längre, då det inte fungerar, så nu letar Nalle och jag en tvåa eller mindre trea för oss. Jag som skiter i var vi bor, bara vi har snygga möbler ungefär har suttit och uppdaterat sidan på blocket i ett par dagar och idag dök det upp något intressant! En hörnsoffa/divansoffa! Den kostar 4500 kr, pengar som jag absolut inte har, men Nalle sa att han kan betala en del av den så länge så jag kan betala av min Annie-skuld först. Dessutom ska jag ju sälja av min nuvarande soffgrupp så där blir väl några hundralappar för den i alla fall. Här kommer bild på soffan :)

Inte helt fel va? Plus att en fåtölj vi har är också beige, så vi hoppas på att det är samma färg på dem så man kan ha kvar den då det är kattens favoritplats och jag vill hålla henne ifrån den nya soffan med tanke på att det garanterat blir klösmärken annars. Mmmh, det här blir nog bra, har målat upp en bild i huvudet om hur jag vill ha det i vår nästa lägenhet. Bort med alla skitfula möbler och in med nya snygga, stilrena grejer. :) Jag längtar!!!

Dag 16 - FAN!

Jag kan inte låta bli. Nu blir det en kexchoklad. EN.

Dag 14 - Lättad men besviken.

Är nu inne på fjortonde dagen och igår morse var det invägning. Igår var det inte bara invägning, det var alla hjärtans dag med... Jag jobbade hela kvällen men Nalle ville fira lite, så vi bestämde oss för att fira i söndags kväll istället. Det var tre dåliga handlingar i den idén.
1) Vi åt lite mörk choklad och viktväktarkolor.
2) Vi drack kaffe och vatten - vätska väger mycket.
3) Vi satt uppe och åt/drack detta under tiden vi kollade på film till ca 00:30 - man ska inte äta saker senare än 19:00 absolut senast 19:30.


Minns ni vad jag skrev i förra inlägget? Jag skrev: "Nu säger jag det man inte får säga. Det kommer inte gå. Hur ska jag lyckas tappa så mycket på bara ett par dagar?" Detta skrev jag för att jag hade fuskat så himla mycket i början på veckan och för att man inte tappar så mycket vikt andra veckan, om ens något, vilket jag visste om från början. Dum som jag var åt jag den där otroligt goda chokladen i söndags kväll, delade på några kolor med Nalle och drack en massa vätska. I förra inlägget skrev jag att jag vägde 64,7 kg den morgonen jag skrev inlägget (vilket nu var 4 dagar sedan, alltså tre dagar innan tredje invägningen). Min plan var ju att komma under 63,3 såklart, vilket jag vägde vid den andra invägningen. Bambambambaamm...! Igår stod vågen på 63,2 kg. Inget att hurra för egentligen, med tanke på att jag endast gått ner 0,1 kg. Samtidigt är jag lättad eftersom jag var helt säker på att jag skulle ha gått upp igen då jag i fredags vägde 64,7 kg. Hade jag bara låtit bli det där småätandet på jobbet i början av veckan så hade jag inte gått upp till 64,7 och då hade jag kanske varit nere på 62 nu i alla fall. BAH! ÅNGEST! Minns ni att jag skrev att om jag har gått ner något nästa (denna) invägning så skulle jag få äta en kexchoklad i veckan. Jag har gått ner, men jag tycker inte det är tillräckligt för att låta mig äta en i veckan så jag skjuter upp detta till nästa vecka. Lycka till, Amanda.


Första invägningen - Startvikt: 66 kg
Andra invägningen: 63,3 kg
Tredje invägningen: 63,2 kg
Viktminskning i % denna vecka: 0,16 %




Dag 10 - Bara tjock.

Idag har dagen ägnats åt stall, vägande, IcaMaxi-handlande, Cilla-kaffe, Maria-tapet, in-till-krogen-skjutsande, surprise-pysslande, städande, sexande, räknande, annonsutsättande, p-botande, överklagande och jobbsökande.  


Vägandet var inte så roligt. Och ja, jag vet, man går upp och man går ner under dieten. Och ja, jag vet, jag får inte väga mig 15 gånger om dagen. Men i morse gick jag på toaletten och vägde mig innan frukost bara för att se hur det går för mig. Och jag vet att jag fuskat lite i början på veckan, men jag tänkte att det kan väl inte spela så stor roll? Det gjorde det sannerligen. 64,7 visade vågen idag, och i måndags var jag nere på 63,3 kg. Det suger ju faktiskt. Och ni vet dem där 4 kexchokladen jag köpte för några dagar sedan? Dem har jag inte rört, inte ens plockat upp ur påsen, tänka sig. Jag tänkte ju att jag skulle få ta en kexchoklad i veckan, men jag har bestämt mig för att inte äta något som kan uppfattas som röda prickar den här veckan. Har jag på måndag gått ner till UNDER 63,3 kg så får jag börja äta en i veckan. Men jag tvivlar starkt på att det kommer gå att komma under det nu när det bara är lördag och söndag kvar innan den tredje invägningen.

Nu säger jag det man inte får säga. Det kommer inte gå. Hur ska jag lyckas tappa så mycket på bara ett par dagar? Plus att nu när jag inte ens ätit saker jag VERKLIGEN tycker om, typ choklad, och ändå gått upp i vikt så fort, så känns det som om när jag väl trappar ner med dieten och börjar äta en och annan kitkat eller marabou då och då så kommer jag bli smällfet! Jag vet att sådant ofta händer efter "oseriösa" dieter, men jag kände verkligen att detta är något som skulle funka. Visserligen är det bara dag 10, det kanske är för tidigt för att döma redan nu... Men jag måste medge att det känns lite hopplöst. Lite hopplöst.

Idag sa jag det högt till Maria, då jag hade panik för att hon ska skaffa hus och barn och jag hade en hel del panik å hennes vägnar att hon inte ska klara av det. Vi pratade om det en liten stund och jag sa, på fullaste allvar, att jag inte vill ha barn, och att jag inte vet om jag ens vill det i framtiden. Någon timme senare när jag träffade Nalle på Maxi och vi kom in på barn av någon anledning sa jag samma sak till honom, att jag nog inte vill ha barn. Han blev paff och lite ledsen. Vi kom fram till att vi pratar inte om det förrän det blir aktuellt att prata om det.

Punkt.

Dag 8.

Nu har det börjat promeneras till och från stallet varje dag, vilket sammanlagt blir ca 40 minuters promenad, och det är hur skönt som helst. Och det är inte ens kallt ute nu!! Helt underbart. I måndags hade vi vår andra invägning, då det gått 6 dagar sedan vi började dieten förra tisdagen. Egentligen ska det ju gå en vecka men det passade oss bättre att väga oss och mäta oss på måndagar, så första veckan fick bli en 6-dagarsvecka helt enkelt. 

Min startvikt: 66 kg
Min vikt i måndags: 63,3 kg
Viktminskning i procent: 4,09 %

Jag tycker ändå att det är rätt bra, är det inte? Sen så har jag ju failat en del de två senaste dagarna... Elenor och Madde var ju här i måndags, jag satte fram gurkstavar och morotsstavar med dip, jordgubbssmoothie, vatten och cashewnötter. Vad åt jag för mycket av? Just det, cashewnötterna. 20 stycken nötter är en röd prick, och ja, det blev väl lite fler än 20 stycken nötter för min del... Så där syndade jag lite, men jag kände att dem extra nötterna kan väl inte vara hela världen. Värre var det igår, på jobbet. Desserten som jag serverade på buffén var gjord av skogsbärsblandning, vit chokladmousse och riven mörk choklad ovanpå. Inga problem, jag åt inte av den under vår lilla fika, jag tog två apelsiner och en kopp kaffe istället, nemas problemas. När det var dags för mig att duka in buffén då klockan blev 21:00 så var det ett hörn kvar av desserten i formen och jag kunde bara inte slänga det. Jag kunde inte! Jag roffade åt mig en stor sked och hade i mig resten av desserten.. Det var typ 3-4 överfulla matskedar! Det var bland det godaste jag ätit tror jag, men oj, vilken ångest sen. Nalle sa "jaja, älskling, det kan vi ju räkna som en bit gräddtårta och den är ju tre röda prickar, så då är det ju ingen fara, bara att du inte äter fler röda prickar denna veckan". Hur ska jag klara det? Jag svepte förbi Willys idag på vägen hem från stallet och där hade de 4 stycken kexchoklad för 20 kronor. Jag tänkte. Jag kom fram till att jag ska få äta en kexchoklad i veckan, och när den sista kexchokladen är slut, då har det gått 5 veckor på min diet och då ska jag vara nere på min idealvikt som är 56-57 kg. Klarar jag det, trots en kexchoklad i veckan, så är det ju okej. Klarar jag inte det, pga. en kexchoklad i veckan, så får jag fortsätta - helt utan några som helst röda prickar - tills jag nått min slutvikt. Jag beslutade. Jag köpte.

Nu står Nalle och lagar flygande jakob som jag ska ha med mig som middag till jobbet ikväll, och jag ska nu gå och ta mig någon frukt. Imorgon ska Elenor och jag ut på vår första promenad, och det blir nog att jag går med henne hela vägen till Trönninge, där jag ska hämta mammas bil. Haha, i samma ögonblick som jag skrev "...hämta mammas bil." så kom jag på, vad ska jag med den till? Jag promenerar ju överallt, och imorgon ska jag gå iväg med cykeln någonstans och få den pumpad. Nej, bilen hoppar vi över.



Haj!

Dag 5.

Igår blev det inget inlägg, främst för att jag inte hade tid, men även för att det inte hände något speciellt. Jag kände mig varken hungrig eller godissugen på hela dagen, jag följde matschemat osv, osv. Visserligen är det ju bra för min egen skull att skriva ner att det även gått bra, men som sagt, tiden räckte inte till. Idag däremot skulle det bli gröt med 1,25 dl lättmjölk till frukost, men istället tog jag 1,25 dl lättyoghurt och hällde i lite havregryn i det. Lunchen som bestod av skinka, potatismos och sallad skulle jag ha med mig till jobbet för att äta där, men glömde den såklart i kylen i morse... Fick ta några skinkbitar på jobbet, plus att jag krängde ett helt fruktfat med olika sorters melon, ananas, apelsin och vindruvor (Frukt är gröna prickar, och det får man äta hur mycket som helst av, dock minst två om dagen). När jag kom hem vid 16:00 så tog jag potatismoset och salladen, så idag blev det inget mellanmål. Mellanmålet skulle bestått av lättyoghurt med fruktsmak.

När jag satt och åt min försenade lunch och Nalle satt och åt sitt mellanmål så sa han att han inte orkar följa dieten så här strikt som vi gör. Och jag håller faktiskt med. Vi har ju kört stenhårt efter schemat, vilket är en otrolig omställning från hur vi levt förut, men vi har bestämt oss för att vi får använda 3 "röda prickar" (prickarna som jag nämnde i "Dag 2" = Att man får äta choklad osv fast de motsvarar ett antal prickar beroende på vad man äter). Enligt Viktväktarna får man utnyttja 6 röda prickar i veckan, men vi hade från början tänkt att inte använda oss av någon prick alls, men vi har kommit fram till att vi ska få använda 3 stycken röda prickar under helgerna. Så: 

Måndag - Fredag eftermiddag = Stenhårt efter schemat, med motion!!
Fredag kväll - Söndag kväll = Får vi unna oss 3 röda prickar var, plus motion i mån av tid.

Det är väl ändå okej? Jag menar, vi håller oss fortfarande bättre än Viktväktarnas krav/rekommendationer, och detta är första gången vi går på diet, så vi jobbar ju på rätt bra ändå, tycker jag. Dessutom vägde jag mig i morse, ingenting som dokumenteras på vår invägningslista, men vägde mig mest för skojs skull, för att se om det hänt något helt enkelt. Det hade det! 64,9 kg var jag "nere" på nu, vägde 66 kg i tisdags morse, så lite har det ju hänt. Samtidigt så vet jag att man inte ska ropa hej innan man kommit över bäcken, för under dietens tid kommer man gå upp och ner i vågor för att slutligen - förhoppningsvis - gå ner. Men känns ändå skönt att se siffrorna "64,9" på displayen, då jag inte vägt så "lite" på hur länge som helst. Har typ legat mellan 66 och 68 i 1,5 år eller något. Så det var skönt att få den boosten, för då blir man lite mer motiverad till att fortsätta :)

Nu väntar jag på att Nalle ska bli klar med kvällens kycklinggryta och ris, mums!
I morgon ska jag försöka få med mig lunchen till jobbet..... 


Tjing! :)

Dag 3 - Nötter?

Idag har varit en rätt bra dag, det började med frukosten som bestod av en apelsin, 2 dl lättfil och 4 msk müsli. Efter det stack jag iväg till stallet och Sheya och jag begav oss ut i skogen för en ridtur. Det blåste väldigt mycket, var otroligt halt och vi stötte på massa djur, djurläten och djurspår - som inte var hästar.. Så Sheya var ganska nervös, och eftersom hon inte tittade sig för så var jag rädd för att hon skulle halka så jag satt ju och spände varenda muskel i kroppen, så jag ser faktiskt den skrittrundan som ett litet träningspass.... Dagens mål verkade ganska magert och jag har hela tiden fasat för den här dagen då jag tänkt att jag kommer vara hungrig hela tiden! Lunchen var en lök- och tomatomelett... ja, hur kul låter det? Det var ganska gott faktiskt, men det var inte så mycket så mätt blev man ju inte. Fast samtidigt var jag inte hungrig heller efter att jag ätit den. Vid 15:30-tiden tog vi oss ett litet mellanmål i form av 3 riskakor med Keso (Jag hoppade dock över Keson). Senare på kvällen, lite senare än det var beräknat, ca 19:30-tiden, så åt vi middag, vilket ikväll var pasta med tonfisk- och tomatsås. Inte det godaste jag ätit men inte heller det äckligaste. Det gick ner helt enkelt.

Jag var helt säker på att jag skulle vara hungrig hela dagen, och med tanke på vilket sötsug jag haft de två senaste dagarna så var jag helt säker på att det skulle vara ännu värre idag. Men icke! Inte känt ett enda sug efter godis över huvudtaget idag och inte varit det minsta hungrig! Mitt enda problem har varit att jag ska bjuda hem Madde och Elenor på lite tjejkväll på måndag, och mitt dilemma är vad jag ska bjuda dem på. Känns ju lite overkill att servera dem choklad och godis när jag bara kan titta på, så jag tänkte att man kunde ta fram en skål med nötter? Kan jag äta nötter? Det står inget om det i mitt viktväktarhäfte, jag har inte hunnit googla på det, men på de naturella cashewnötternas påse står det att de innehåller 50 g fett per 100 g... det är alltså hälften av nöten som är fett. Visserligen är det ju nyttiga fetter, men är det okej? Kanske ett par stycken för min del? Salta pinnar får jag äta, så det blev ett paket sådana och även en påse cashewnötter... Sedan blir det kanske smoothies till? Smoothies gjorda på lättmjölk är ju inte så gott visserligen, men jag kan ju nöja mig med det så får de andra läsk eller något. Läsk är inget jag är jätteförtjust i ändå så jag överlever nog. Jag är så glad över att jag känner hur mitt sockerberoende håller på att gå ur mig, och redan hur mycket renare min kropp känns. Det här är underbart. 


Och nu har Elenor och jag kommit fram till att vi ska börja promenera och möta varandra halvvägs och sen gå tillbaka hem, hon från Trönninge, och jag från Andersberg. Kommer bli riktigt nice! Ska bara köpa mig ett par gummistövlar :)


Dag 2 - "Du kan inte ge upp efter 2 dagar, du måste ju visa lite karaktär!"

Idag har jag inte riktigt ätit i rätt ordning. Eftersom jag skulle jobba från kl 10:00 till 21:00 så är det lite bökigt då jag inte kan ta mig hem och äta. Så älsklingen lagade maten, kycklinggryta och ris, igår kväll så att jag kunde ha med mig matlåda till jobbet idag. Lunchen som bestod av bland annat vita bönor, korv, paprika och lök lagade han i morse så den fick bli min frukost. Som mellanmål åt jag en riskaka, en apelsin och drack två glas vatten.

Idag har jag känt en otrolig hunger hela dagen och ett sötsug så in i bomben! På mitt ena jobb, där jag städade hotellrum, var det en gäst som hade lämnat kvar något... Precis vad jag var sugen på! En chokladdryck... Skulle jag ta den? Det var ju trots allt en sån där Nutrilett Chokladshake... De har ju ett lågt kalorivärde, inte sant..? Jag kunde inte låta bli, för min mage bokstavligen ropade efter mat och jag behövde något som stillade mitt sötsug. Jag drack hela shaken och blev verkligen jättemätt! Hade dåligt samvete resten av dagen tills jag kom hem och berättade för Nalle om mitt syndande. Då sa han att han läst i vårt viktväktarhäfte att man fick unna sig gott då och då, och att det räknas i antal "röda prickar". Nutrilett-shaken verkade bara vara värd ca 2 prickar, och man får äta 6 röda prickar i veckan (sen är det ju såklart absolut bäst om man kan låta bli helt och hållet).

Jag har upptäckt att jag faktiskt har ett sockerberoende. Någon som är förvånad? Nej. Jag har alltid ätit något när jag varit sugen, och i princip alltid haft godis hemma så jag har inte märkt av vad som händer med mig när jag inte får äta godis som jag vill. Men det märkte jag idag. Jag har varit otroligt lättretlig och sur. Vresig skulle man nog kunna beskriva mig. Jag har inte varit otrevlig, men det var ju inte som om jag frivilligt pratade med mina kollegor, vilket jag brukar göra. Nej, jag satt mest tyst, var småsur och längtade efter choklad. Jag ville bara ge upp. Jag kände att om ska jag ge upp är det ju bäst att göra det nu innan jag förlorat för mycket tid och godsaker i mitt liv. Men sen tänkte jag om, ska det hända någon gång att jag går ner i vikt på riktigt, så är det nu. Jag kommer inte ha motivationen för att börja för första gången senare i livet. Det är nu eller aldrig.




Och jag har bestämt mig för NU.

Dag 1 - Invägning.

Idag är Dagen med stort D. Nalle, Emil och jag har bestämt oss för att gå ner i vikt. Mitt mål är att gå ner minst 10 kg, gärna 13. Vi går efter Viktväktarnas matschema, plus att vi ska börja ut och promenera tillsammans, jag ska börja cykla till stallet osv. Idag har vi haft vår första "invägning". Min startvikt är 66 kg, ska alltså gå ner till 56 innan jag får börja rucka på dieten. 
Frukosten idag skulle bestå av havregrynsgröt med russin i, 1,5 dl mjölk och en frukt till det. Jag haaaatar gröt. Så min frukost blev 1,5 dl mjölk i en skål, 1,5 dl havregryn i mjölken, lite russin i det och en apelsin vid sidan om. Så det blev mer som müssli än som gröt, men det borde väl vara okej? Sen åkte jag till stallet och när man har varit fysiskt aktiv i en timme så känner man hur man börjar bli hungrig. Dags att ta bilen hem, och i bilen ligger en Riesen... Utan en enda tanke på att jag håller på att försöka gå ner i vikt tar jag denna Riesen och stoppar in i munnen. GUD SÅ GOTT. Efter ett par sekunder i munnen och man precis ska svälja det yttersta lagret av mörk choklad kommer jag på mig själv. Bara att tvärnita, öppna bildörren och spotta ut godisbiten. Det kändes riktigt jobbigt att börja äta en godisbit som är precis vad man är sugen på, och sen behöva spotta ut den! Men jag spottade i alla fall ut den. Nu sitter jag här fruktansvärt hungrig, funderar på att ta en liten morot sålänge för det är en timme kvar tills jag ska äta lunch. Lunchen kommer att bestå av en enkel skaldjurssallad, jag har i hackad isbergssallad, skivad gurka, klyftad tomat, majs, räkor och en dash citronsaft i. Det känns inte heller som något jag kommer bli mätt på, och middag ska jag inte äta förrän klockan 19. Jag ska jobba ikväll så det blir att jag får äta den på min 15 minuter långa rast... Middagen förberedde jag igår kväll så att det bara är att värma den ikväll. Det blir 3 små kokta potatisar, 5 hemmagjorda köttbullar och lite "specialgjord" brunsås utan onyttigheterna som vanligtvis används vid brunsås-lagande. Den middagen ser jag fram emot. Mums. 

Den närmsta tiden kommer jag nog uppdatera en del i bloggen om just hur dieten går. Dels för att sporra och motivera mig själv lite, dels för att när jag nått min idealvikt så kan det vara kul att gå tillbaka i bloggen och se hur man har känt under tiden, var det verkligen värt mödan? Om inte annat så kanske jag har sått ett frö hos någon annan som behöver gå ner i vikt och skriver jag upp ungefär vad jag äter här så kan det vara lättare för andra att äta lite mer "rätt"... Hur rätt köttbullar, potatis och sås nu låter.... Men ja, ni fattar nog grejen :) 

Önska mig lycka till, det lär behövas.


Kram

RSS 2.0